5 βιταμίνες που θρέφουν το δέρμα

Wednesday, January 20, 2016



Ποιες είναι οι 5 καλύτερες βιταμίνες που θρέφουν το δέρμα και πώς δρουν; Όπως γνωρίζετε οι βιταμίνες είναι απαραίτητες όχι μόνο για το δέρμα , αλλά και για το σώμα .

Για να έχετε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα δεν φτάνουν μόνο τα καλλυντικά : η σωστή διατροφή συμβάλλει στη φροντίδα του δέρματος, ειδικά εάν αυτή συμπεριλαμβάνει τις σωστές βιταμίνες.


  1. Βιταμίνη Α : σημαντική για την καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης , αλλά βοηθάει και την ελαστικότητα του δέρματος και την ανανέωση των κυττάρων . Η βιταμίνη Α συμβάλλει στο να έχετε πάντα το δέρμα σας ενυδατωμένο , έτσι ώστε να παραμένει απαλό και φωτεινό. Τα τρόφιμα που την εμπεριέχουν είναι τα κίτρινα και πορτοκαλί φρούτα, τα πράσινα φυλλώδη llλαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα .
  2. Βιταμίνη Β : η Β2 έχει ευεργετική δράση κατά των ελευθέρων ριζών και καταπολεμά το φαινόμενο της γήρανσης του δέρματος , ενώ η Β3 βοηθά να κρατηθεί το δέρμα ελαστικό. Οι βιταμίνες Β5 και Β8 είναι σημαντικές για ενυδάτωση. Όλες αυτες οι βιταμίνες βρίσκονται σε τρόφιμα όπως το κρέας βοοειδών, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα, το γάλα και το γιαούρτι, τα καρύδια, το τυρί και τα αυγά.
  3. Βιταμίνη C : Σημαντική για το σχηματισμό του κολλαγόνου και για την προστασία κατά τις ακμής. Μπορούν να την πάρουν όσοι καταναλώνουν φρούτα όπως τα εσπεριδοειδή, τις φράουλες και τα ακτινίδια, το σπανάκι , το λάχανο και τα αγγούρια.
  4. Βιταμίνη D : χρήσιμη για ένα καλό και υγιές δέρμα . Επίσης είναι καθοριστικής σημασίας για τη θεραπεία κατά της ψωρίασης, καθώς επιβραδύνει την ανανέωση των κυττάρων.Είναι εξαιρετική για τις περιπτώσεις ξηρού δέρματος . Τα καλύτερα τρόφιμα για την βιταμίνη D είναι τα ψάρια , όπως η ρέγκα το σκουμπρί και οι σαρδέλες, ο ξιφίας και η πέστροφα . Επιπλέο, βρίσκεται στα αυγά και το τυρί .
  5. Βιταμίνη Ε: Η βιταμίνη αυτή είναι επίσης απαραίτητη για την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος . Εξαιρετική σύμμαχος της νεανικής επιδερμίδας προλαμβάνει της κηλίδες του δέρματος που προκαλούνται από τον ήλιο ή την υπεριώδη ακτινοβολία και μειώνει τις ρυτίδες και τις γραμμές έκφρασης . Η βιταμίνη Ε μπορεί να βρεθεί σε τρόφιμα όπως καρύδια, αυγά , και φυτικά έλαια.

0 comments: